Duel der Lage Landen in Europa League zonder winnaar: Essevee blijft zoeken

  Duel der Lage Landen in Europa League zonder winnaar: Essevee blijft zoeken

  donderdag 19 oktober 2017 om 20:52

  Zulte Waregem blijft zoeken naar de eerste overwinning in de Europa League. Ook tegen Vitesse liep het fout af. In eigen huis raakte Essevee niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

  Dat beide ploegen absoluut de winst nodig hebben, was er al snel aan te zien. Er kwamen vroeg in de wedstrijd enkele kleine kansjes. De eerste waren voor Vitesse, dat Zulte Waregem zo meteen wakker schoot.

  Na de eerste kansjes voor Vitesse nam Essevee de wedstrijd in handen. Het kwam halfweg ook verdiend op voorsprong na een eigen doelpunt van Kashia.

  Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. Bruns maakte er al snel 1-1 van en Vitesse nam de controle over. De Nederlanders hadden het meeste balbezit en lieten Essevee zweten. Een doelpunt viel er niet.

  Vitesse op zoek naar winst
  De bezoekers uit Nederland kwamen met bijzonder aanvallende intenties uit de kleedkamer. Er waren enkele kleine kansjes voor de uitploeg, Zulte Waregem leek vooral op de counter te loeren. De jongens van Francky Dury kwamen er echter amper uit.

  Vitesse zag de aanvalsdrang bijna beloond worden met een doelpunt. Luc Castaignos deed de bal in doel belanden, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt onterecht af. In de allerlaatste minuten kregen zowel Sander Coopman als Peter Olayinka nog een grote kans op de winnende treffer, het doelpunt bleef uit en de 1-1 werd de eindstand.

  Zowel Vitesse als Zulte Waregem blijven door het gelijkspel achter met één punt. Essevee staat op de laatste plek in de stand.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Duel der Lage Landen in Europa League zonder winnaar: Essevee blijft zoeken