Bij de tegenstander van Genk weet de doelman dat hij een rustige avond heeft

"Bij de tegenstander van Genk weet de doelman dat hij een rustige avond heeft"

19-10-2017 17:07

KRC Genk is dit seizoen nog op zoek naar de juiste formule. Tot nu toe bleven de Limburgers ver onder de verwachtingen. Dat valt ook Davy Oyen op. De voormalig speler van Genk geeft in Het Nieuwsblad zijn analyse over de huidige gang van zaken in het hartje van Limburg.

Volgens Oyen moet trainer Albert Stuivenberg een tandje bijsteken. "Na een reeks van negatieve resultaten staat de positie van een trainer altijd ter discussie, maar vergeet niet dat de Nederlander vorig seizoen veel krediet heeft opgebouwd. Hij heeft op een korte periode iets neergezet. Er werd mooi aanvallend voetbal op de mat gebracht, wat dit seizoen nog niet het geval was."

Oyen meent dat Genk anders moet gaan spelen. "Persoonlijk vind ik ook dat er te veel in de breedte wordt gespeeld. Ik stel vast dat er amper uitgespeelde kansen zijn. Hopelijk komt dit snel terug. Er moet gejaagd worden naar het doel. De doelman van de tegenpartij weet vaak al op voorhand dat hij een rustige avond zal hebben. Dat moet dringend veranderen."