Oude bekenden RSCA terug in België: Supporters op de banken

  Oude bekenden RSCA terug in België: "Supporters op de banken"

  donderdag 19 oktober 2017 om 15:30

  Zulte Waregem speelt donderdagavond zijn derde groepswedstrijd in de Europa League. Het ontvangt in eigen huis het Nederlandse Vitesse. Bij de bezoekers spelen twee oude bekenden.

  Arnold Kruiswijk en Alexander Büttner speelden in het verleden beiden voor RSC Anderlecht. In Het Nieuwsblad blikken de twee terug op hun periode in het Astridpark. Kruiswijk was acht jaar geleden actief bij paars-wit. Kruiswijk kwam echter tot slechts 22 optredens en vertrok snel. ''Anderlecht is niet helemaal gelopen zoals ik het had gewild, maar ik hou best een fijn gevoel over aan die club.'' Hij kan zich nog heel wat ploegmaats voor de geest halen. "Deschacht natuurlijk, de enige die er nog zit. En voorts Proto, Juhasz, Biglia, Polak en Frutos."

  In een minder ver verleden (2015/16) speelde ook Büttner voor de landskampioen. Ondanks het feit dat hij nagenoeg alles speelde in Play-Off 1 besloot Anderlecht de optie tot koop niet te lichten bij Dinamo Moskou. Vond ik wel jammer. Ik speelde er bijna alles en had het er naar mijn zin''. Büttner vond Anderlecht bovendien een hele warme club. ''Ik heb er nog vrienden die er werken en ik hield er tot vorig seizoen contact met Bram Nuytinck. Maar om nu op vakantie te gaan naar Brussel? Ik verkies toch een strand", lacht Büttner.

  Beiden weten dat Anderlecht recent een nieuwe weg is ingeslagen. Kruiswijk ziet dan ook een link met de Nederlandse recordkampioen. "Tja, het is bij Anderlecht net zoals bij Ajax. Een titel is niet alleen normaal, ze willen ook mooi voetbal." Zijn ploegmaat denkt er exact hetzelfde over. "Na een goeie match die we alsnog verloren, stonden de supporters toch op de banken", besluit Büttner.

  Poll

  Wie speelde het best bij Anderlecht?

  (129 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Oude bekenden RSCA terug in België: "Supporters op de banken"