Onrust in de kleedkamer van KVO: ''Uiteraard ben ik ontgoocheld''

Onrust in de kleedkamer van KVO: ''Uiteraard ben ik ontgoocheld''

19-10-2017 15:00

KV Oostende heeft er tot dusver een tegenvallend seizoen opzitten. Het haalde amper vijf punten en staat laatste in het klassement. Dat is toch wel verrassend, gezien de vele kwaliteit in de kern. Zelfs op de bank zitten enkele jongens die ongeduldig wachten op een kans, zo ook William Dutoit.

De 28-jarige doelman gaat komende weekend op bezoek bij zijn ex-club STVV. Al dreigt dat een weerzien in mineur te worden voor Dutoit. De Fransman komt niet van de bank bij de kustploeg, zelfs niet sinds het vertrek van Silvio Proto. De van Lierse overgekomen Mike Vanhamel is eerste keus in het doel bij KVO.

Dutoit blijft niet bij de pakken zitten, al kan hij de teleurstelling niet ontkennen. "Uiteraard ben ik ontgoocheld dat ik nog maar één match speelde. Elke doelman die naast de ploeg valt, is teleurgesteld. Gelukkig kan het snel gaan in het voetbal. Ik probeer mezelf klaar te stomen voor het moment waarop ik een nieuwe kans krijg", aldus de Franse doelman in Het Belang van Limburg.

Emotionele terugkeer
De doelman wordt vaak verweten té klein te zijn voor het hoogste niveau. "Ik ben 1m82, dat is nog altijd groter dan bijvoorbeeld Jean-François Gillet. Ik ben even groot als Mathew Ryan. Hij krijgt daar nooit commentaar over. Voor mij is het geen item. Ik kan er ook niks aan veranderen", weerlegt Dutoit de kritiek.

Ondanks zijn situatie kijkt uit naar de ontmoeting met STVV. "Ik reis met plezier af naar Stayen. Toch blijft het emotioneel voor mij, want iedereen weet dat ik STVV in mijn hart droeg."