Gerkens laat zich opmerken: Supergevoel, maar toch ontgoocheld

Gerkens laat zich opmerken: "Supergevoel, maar toch ontgoocheld"

19-10-2017 13:30
2

Ondanks de ruime nederlaag waren toch heel wat lovende commentaren over de prestatie van Anderlecht. Enkele spelers lieten zien heel wat in hun mars te hebben, zo ook Pieter Gerkens. De jonge middenvelder deed heel wat monden openvallen met zijn prestatie.

Hein Vanhaezebrouck haalde het ook al aan: Gerkens verbaast vriend en vijand. Vertrouwen doet blijkbaar heel wat met een jonge speler, gezien de enorme progressie die hij maakte. Tegen PSG mocht de 22-jarige Limburger terug aan de aftrap verschijnen. Voor Gerkens een leuke ervaring. "Natuurlijk was het super om deze wedstrijd te kunnen spelen", vertelt hij in Het Belang van Limburg.

De Belgische middenvelder werd uitgespeeld op de rechterflank, waar hij heel wat kilometers maalde. Ook in de passing was hij sterk. Toch is er ook wat teleurstelling bij Gerkens. "Ik ben ontgoocheld, ja, want we speelden een degelijke match en creëerden zelf mooie kansen, waaruit we hadden kunnen scoren." 

En wie niet scoort kan tegen een sterrenelftal als PSG wel eens koud gepakt worden. "PSG strafte elke fout af, dan krijg je zulke zware cijfers op het scorebord. Dit dan ook het echte topniveau, dat hebben we gemerkt", besluit Gerkens.