Degryse heeft genoten van Anderlecht: “Getoond dat dat onzin is

Degryse heeft genoten van Anderlecht: “Getoond dat dat onzin is"

19-10-2017 13:15

Anderlecht verloor woensdagavond met 0-4 van Paris Saint-Germain. Toch was de prestatie van paars-wit veelbelovend. Ook analist Marc Degryse zag de stempel van Vanhaezebrouck al duidelijk terug. Hij gaf zijn mening bij Het Laatste Nieuws.

Degryse zag Anderlecht heel scherp beginnen aan de partij. "Vanaf de eerste seconde was het duidelijk dat Anderlecht onder Vanhaezebrouck ging proberen om zijn wil op te leggen. Zelfs voor de 0-1 na twee minuten zetten ze al meteen druk", aldus de ex-speler van Anderlecht en Club Brugge.

Het viel Degryse dan ook op hoe Vanhaezebrouck op enkele weken tijd al zijn stempel kon drukken op het team. "Hein bracht op korte tijd terug vertrouwen in deze ploeg. Wat een metamorfose." Het zal de supporters ongetwijfeld ook een boost geven. "Bij zijn aanstelling zei Vanhaezebrouck dat hij het stadion wilde laten vollopen. Het zal niet lang meer duren als ze zo blijven spelen."

Anderlecht doet dus waar het onder Weiler niet in slaagde, namelijk vooruit voetballen. "Weiler zei altijd dat deze ploeg geen druk vooruit kon zetten, wel gisteren hebben ze getoond dat het onzin was", aldus Degryse." Vooral voor rust liet paars-wit heel wat fraais zien. "Het was een plezier om naar te kijken", besluit hij.