'Smaakmaker van Racing Genk moet nog vier wedstrijden missen'

'Smaakmaker van Racing Genk moet nog vier wedstrijden missen'

19-10-2017 10:30

Racing Genk moet het al twee maanden doen zonder Leandro Trossard, één van de revelaties van vorig seizoen. Trossard staat aan de kant met een spierblessure in de dij die moeilijk geneest. Een nieuwe scan brengt licht aan het einde van de tunnel. 

Trossard zakte woensdag af naar het Ziekenhuis Oost-Limburg voor een onderzoek. Daaruit blijkt dat hij zeker niet meer gaat spelen voor de volgende interlandbreak. Daarna zou hij echter wel terug wedstrijdfit moeten geraken, zo weet Het Belang Van Limburg. Racing Genk mikt voor zijn comeback op de match tegen Zulte Waregem, die plaatsvindt op 19 november.

De scheur die hij opliep in zijn quadriceps is momenteel voor tachtig procent geheeld. Dat betekent dat hij de inspanningen geleidelijk aan mag opvoeren. Hij beperkt zich voorlopig nog tot loopoefeningen. Door het blessureleed van Trossard moet Racing Genk het lang doen zonder één van zijn creatiefste spelers. Vorig seizoen scoorde hij in alle competities samen elf doelpunten en ook dit seizoen was hij goed begonnen.