Vanhaezebrouck met verstomming geslagen: Hij is de grootste verrassing

Vanhaezebrouck met verstomming geslagen: "Hij is de grootste verrassing"

19-10-2017 10:15
4

Anderlecht verloor woensdag met 0-4 van PSG, maar Hein Vanhaezebrouck zag toch heel wat mooie dingen. Hij zag onder meer ook hoe Pieter Gerkens het tempo goed aan het oppikken is. De middenvelder is de laatste weken de revelatie van Anderlecht.

Vanhaezebrouck zag zijn middenveld draaien tegen PSG. De Fransen kregen een pak meer kansen tegen dan verwacht. "Kums en Trebel ken ik natuurlijk goed en Pïeter Gerkens is zowat de grootste verrassing sinds ik hier bij Anderlecht ben. Als je ziet welk niveau hij haalt tegen PSG: chapeau", staat te lezen in Het Belang van Limburg.

Het hoge tempo van dat middenveld bleef echter niet heel de wedstrijd duren. "Natuurlijk zijn er nog werkpunten. Zo geven we de bal nog te makkelijk weg en houden we ons ritme nog maar dik een helft vol. Dat zijn leermomenten."

Vanhaezebrouck hoopt dat de prestatie tegen PSG afstraalt op de Belgische competitie. "Al dat positieve moet nu wel renderen tegen Genk en Zulte Waregem. Dan moeten we punten pakken. En wie weet is er zelfs iets mogelijk thuis tegen Bayern München. Ook dat zal een kwestie van efficiëntie worden, maar eens je de weg naar doel kent, vind je die meestal heel vaak terug."