Pijnlijke cijfers: Anderlecht op weg naar slechte start ooit in de CL-geschiedenis

Pijnlijke cijfers: Anderlecht op weg naar slechte start ooit in de CL-geschiedenis

19-10-2017 09:50
15

Anderlecht mag dan wel geen slechte prestatie hebben neergezet tegen Paris Saint-Germain woensdag (0-4), de cijfers zijn niet al te best. Met een doelsaldo van -10 is Anderlecht bezig aan een bijzonder slecht CL-parcours.

Na drie speeldagen in de groepsfase van de Champions League staat de teller van Anderlecht op nul punten. De Brusselaars konden nog geen enkel punt sprokkelen én geen enkele keer scoren. Het slikte daarnaast ook al tien treffers, wat voor een doelpuntensaldo van -10 zorgt. Anderlecht is tevens de enige ploeg in de Champions League die nog geen doelpunt wist te scoren dit seizoen. Geen al te beste cijfers.

Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht daarmee één van de slechtste starten ooit in de Champions League heeft neergezet. Slechts twee ploegen deden het in de hele geschiedenis van de Champions League slechter dan Anderlecht. In het seizoen 2014-2015 stond het doelpuntensaldo van BATE Borisov na drie speeldagen op -12, ook Legia Warschau (onder Besnik Hasi) had vorig jaar een doelpuntensaldo van -12 na drie speeldagen.16

BATE Borisov eindigde dat CL-seizoen uiteindelijk met een doelpuntensaldo van -22. Legia Warschau eindigde met een doelpuntensaldo van -15. Ter vergelijking, Club Brugge eindigde vorig seizoen de CL-groepsfase met een doelpuntensaldo van -12. Anderlecht is dus gewaarschuwd, of het zet een slecht record neer.