Franse pers laat zich lovend uit over RSCA: 'Kon er benard uitzien voor PSG'

Franse pers laat zich lovend uit over RSCA: 'Kon er benard uitzien voor PSG'

19-10-2017 08:54
4

Anderlecht verloor dan wel met 0-4, tegen Paris Saint-Germain voetbalde het toch met heel wat bravoure. De Franse sportkranten zagen ook dat PSG het in de eerste helft niet al te makkelijk had. Er was dan ook heel wat lof voor de Brusselaars.

In L'Equipe wijst men vooral naar de invloed van Hein Vanhaezerbrouck. 'Vooreerst was de hand van nieuwe trainer Hein Vanhaezebrouck al meteen zichtbaar: de Belgen leverden een magnifieke eerste helft af waarin ze hoog druk zetten', aldus de Franse krant.

Bij Le Figaro zijn ze eerder kritisch voor de lakse houding van de Parijzenaars. 'Zelfs al werden ze in de eerste helft teruggedrukt en enkele keren wakker geschud, toch namen de heren van Emery uiteindelijk de maat van hun tegenstander. Areola moest aan het werk op pogingen van Onyekuru en Teodorczyk', schrijft het medium.

Diezelfde Areola krijgt heel wat lof van Le Parisien, net zoals Anderlecht. 'De nasmaak na woensdagavond zal zuur zijn voor de Belgen, zeker na zo’n eerste helft. Maar de mannen van Vanhaezebrouck werden afgehouden door een Alphonse Aréola die in grootse doen was.'

En volgens France Football verdiende Anderlecht heel wat meer dan een 0-4 nederlaag. 'Anderlecht liet zich niet in slaap wiegen door het aanvankelijk trage tempo en het onzekere spel van PSG. Dankzij een erg agressieve pressing wisten de Belgen al te vaak de bal te recupereren enkele meters boven de middenlijn en ze kregen ook de beste kansen. Zonder doelman Aréola had het er benard kunnen uitzien voor PSG. Maar wat Anderlecht dus niet kreeg, had PSG wél al snel: een doelpunt', citeert Het Laatste Nieuws France Football.