Valverde onder de indruk: 'Hij spot met alle wetten en doorbreekt barrières'

Valverde onder de indruk: 'Hij spot met alle wetten en doorbreekt barrières'

19-10-2017 08:28

FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde steekt de loftrompet over Lionel Messi, die tegen Olympiakos (3-1) zijn honderdste doelpunt in Europees verband maakte. De Argentijn moet op de eeuwige topscorerslijst alleen Cristiano Ronaldo (113) voor zich dulden.

"Ik hoop dat hij dit seizoen nog de tweehonderd haalt", grapt Valverde na de mijlpaal van Messi. De oefenmeester is onder de indruk van de dertigjarige dribbelaar. "Zijn cijfers bevestigen wat we iedere dag al zien. Hij spot met alle wetten en doorbreekt voortdurend barrières."

Messi was tegen de Grieken trefzeker uit een vrije trap. Hij zorgde na 61 minuten voor de 2-0. Mede door die goal zet Barcelona zijn sterke reeks voort. De vijfvoudig Champions League-winnaar is nu elf duels op rij ongeslagen. Daarvan werden er tien gewonnen. "De resultaten zijn inderdaad goed. We staan bovenaan in de competitie en in de Champions League, maar het kan zomaar veranderen", blijft Valverde voorzichtig.

"In augustus verloren we in de strijd om de Super Cup van Real Madrid en zag het er niet goed uit, maar nu wel. Dit moeten we zien vast te houden", besluit de Spanjaard.