Opvallend: nederlaag voor Anderlecht, maar geen enkele speler gebuisd

Opvallend: nederlaag voor Anderlecht, maar geen enkele speler gebuisd

19-10-2017 07:50
16

Het was een bijzonder spannende avond voor RSC Anderlecht, woensdag in het Astridpark tegen Paris Saint-Germain. De Brusselaars verloren dan wel met 0-4, maar kregen toch heel wat lof voor hun prestatie. Bij Het Laatste Nieuws zag men geen enkele gebuisde speler en zelfs één grote uitblinker.

Ondanks de fout bij het eerste doelpunt geeft men in Het Laatste Nieuws toch nog een 6 aan Matz Sels. Volgens de krant kon de doelman zich tijdens de wedstrijd toch herpakken met enkele mirakelsaves. Zo krijgt de hele verdediging, van Dendoncker tot Appiah ook een 6 voor de prestatie tegen PSG. Zelfs de vier tegendoelpunten kon niet voor een laag cijfer zorgen. Enkel invaller Josué Sa deed het wat minder en kreeg een 5.

Op het middenveld zijn de beste cijfers te vinden. Het gemiddelde is een 7, met Adrien Trebel als grote uitschieter. De Fransman kreeg een 8. 'Zijn grinta was het hele seizoen aanwezig. De grote motor eveneens. Voegde daar nu goeie voeten aan toe. Uitstékende partij. Eindelijk', klonk het.

Voorin kon Lukasz Teodorczyk andermaal niet scoren en moest hij toch vooral druk zetten op de verdediging van PSG. Hij werd bedankt met een 6'je in de krant. 'Je ziét hem tenminste weer. Zijn schot en kopbal waren verdienstelijke pogingen, maar ook niet meer dan dat. Nuttig in het samenspel', aldus het dagblad.

De cijfers:
Sels – 6
Dendoncker – 6
Kara – 6
Deschacht – 6
Appiah – 6
Kums – 7
Trebel – 8
Onyekuru – 7
Gerkens – 6
Hanni – 7
Teodorczyk – 6

Invallers:
Sa – 5
Bruno – x
Obradovic – x