Ongeziene politiemacht én Nederlandse hooligans voor Club - Antwerp

Ongeziene politiemacht én Nederlandse hooligans voor Club - Antwerp

19-10-2017 07:36
4

Club Brugge - Antwerp belooft een van de meest belanden wedstrijden van de laatste jaren te worden. De supporterskernen van beide clubs kunnen niet door één deur en vochten in het verleden als meermaals tegen elkaar. Bij de politie van Brugge is men op alles voorbereid. Althans, dat hoopt men toch.

Eerder raakte al bekend dat Korpschef Dirk Van Nuffel besloten heeft om een indrukwekkende politiemacht op te trommelen. Volgens Het Nieuwsblad zou het maar liefst gaan om tussen de 800 à 900 agenten voor de voetbalwedstrijd. "De Antwerpenaren wachten al veertien jaar om in Brugge op bezoek te komen. Er worden honderden agenten ingezet", zegt Van Nuffel.

Zo krijgt de wedstrijd meer politie-agenten dan bijvoorbeeld tegen Anderlecht. "Zo'n aantal is hoogst uitzonderlijk voor een nationale wedstrijd. Hoeveel agenten dat zijn? Vergelijk het met het aantal agenten dat werd ingezet voor de wedstrijd tegen Besiktas", zegt hij.

Buitenlandse hooligans
Ondertussen ving men bij de politie ook al op dat er hooligans van ADO Den Haag (bevriend met Club Brugge) en Willem II (bevriend met Antwerp) naar België zullen afzakken. "Maar dat zullen we op het moment zelf moeten zien", zegt Van Nuffel. "Ik ben vooral bekommerd om de mensen die op een veilige manier naar een topmatch willen volgen. Als die zogenaamde supporters elders op elkaars gezicht willen slaan, moeten ze dat zelf weten. Die free fights zijn niet mijn eerste bekommernis", besluit hij.