Gerrard lyrisch over Manchester United-middenvelder: 'Ik dacht: oh nee, niet hij'

Gerrard lyrisch over Manchester United-middenvelder: 'Ik dacht: oh nee, niet hij'

18-10-2017 23:00
1

Liverpool-legende Steven Gerrard vindt dat Manchester United uitstekende zaken heeft gedaan door afgelopen zomer Nemanja Matic in te lijven. De 37-jarige ex-middenvelder was naar eigen zeggen met stomheid geslagen toen hij hoorde dat Chelsea de Serviër liet gaan.

Gerrard en Matic stonden regelmatig tegenover elkaar. "Hij is een van de beste tegenstanders die ik ooit gehad heb", vertelt hij als tafelgast bij BT Sport. "Hij is sterk in de lucht, agressief, heeft veel loopvermogen, is goed aan de bal, maar ook zonder bal… Ik kon niet geloven dat Chelsea hem heeft laten gaan. Matic is net degene waarvan ik als Liverpool-fan denk: oh nee, niet hij. Ik was dus erg teleurgesteld dat hij naar Manchester United ging."

Matic werd in 2009 door Chelsea opgepikt bij het Slowaakse Kosice en ontwikkelde zich na uitleenbeurten bij onder meer Vitesse tot een vaste waarde op Stamford Bridge. De Servische linkspoot werd in totaal drie keer landskampioen met Chelsea en vertrok afgelopen zomer tot verrassing van velen voor ruim 44 miljoen euro naar Manchester United.