Moet Anderlecht moed halen uit beloften? Verlies in Youth League, maar niet zwaar

Moet Anderlecht moed halen uit beloften? Verlies in Youth League, maar niet zwaar

18-10-2017 17:51

Ondanks de aanstelling van Hein Vanhaezebrouck blijft er bij RSC Anderlecht wat angst sluimeren over een afgang tegen Paris Saint-Germain. Dat willen de Brusselaars ten alle koste vermijden. De U19 van paars-wit nam alvast het voortouw, al is het resultaat nu ook weer niet meteen iets om zich aan op te trekken.

De Brusselse youngsters verloren hun derde pot in de zogenaamde Youth League met 0-2. Geen pak rammel dus, al had het elftal weinig in de pap te brokken. Na ruim een half uur stond de eindstand al op het bord, na doelpunten van Metehan Guclu en Antoine Bernede. Ondanks enkele wissels in de tweede periode herstelde Anderlecht niet meer van die dubbele achterstand.

Zo blijft de U19 van paars-wit achter met een nul op negen. Eerder werd, net als bij de grote jongens, immers al verloren van Bayern München en Celtic Glasgow. Geen al te hoopvolle signalen dus voor Anderlecht met het oog op de nabije én de verdere toekomst. De voorbije jaren reikte de club nog meermaals tot in de laatste fases van de internationale jeugdcompetitie.