Verademing Vanhaezebrouck: Godgeklaagd wat Weiler hiermee anderhalf jaar deed

Verademing Vanhaezebrouck: "Godgeklaagd wat Weiler hiermee anderhalf jaar deed"

18-10-2017 17:05
2

Sinds Hein Vanhaezebrouck bij RSC Anderlecht aan de slag is, klinken er weer positieve geluiden uit Brussel. De negatieve sfeer rond voorganger René Weiler lijkt al helemaal tot de geschiedenisboeken te behoren. Ook Wim De Coninck merkte het 'Hein-effect' op na de pot op het veld van KV Mechelen (3-4-winst).

"Als je de eerste helft van Anderlecht in Mechelen zag, kan je maar één ding concluderen: dat het godgeklaagd is wat René Weiler hiermee anderhalf jaar deed. Na één week trainen onder Vanhaezebrouck stond er duidelijk iets. Henry Onyekuru gaat nog veel het verschil maken, Sofiane Hanni leek herboren, terwijl je twee weken geleden nog twijfelde aan zijn basisplaats en zijn statuut van aanvoerder. Hein gaat met dit Anderlecht veel bereiken", voorspelt de analist in Sport/Voetbalmagazine.

"Als ik Neymar of Cavani hoor, dat ze Anderlecht niet kennen, heb je zoiets van: dat heb ik in Gent nog gehoord bij de tegenstander. Niet dat ze PSG nu direct gaan kloppen, maar er wordt nu niet meer gesproken over de schade beperken. Op dat vlak was het misschien goed dat de vijfde goal in Mechelen niet viel, en dat er na de rust stevig moest worden geknokt", besluit De Coninck. Woensdag gaat PSG in het Astridpark op zoek naar een negen op negen. Anderlecht behaalde nog geen punten in deze Champions League-campagne.