Vanhaezebrouck overladen met lof: 'Een knap staaltje van vakmanschap'

Vanhaezebrouck overladen met lof: 'Een knap staaltje van vakmanschap'

18-10-2017 13:04
13

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn eerste wedstrijd als coach van Anderlecht achter de rug. Tegen KV Mechelen wonnen de Brusselaars met 3-4. Nu staat er een grote test tegen PSG te wachten. Bij Sport/Voetbalmagazine is men al onder de indruk van het werk van de coach.

'Zijn komst vervult Anderlecht met een zelden geziene gelukzaligheid', schrijft hoofdredacteur Jacques Sys in Sport/Voetbalmagazine. 'Vanhaezebrouck miste zijn intrede bij Anderlecht niet. Hij zet spelers neer op hun beste plaats, posteerde drie man achteraan, plaatste veel volk op het middenveld en zag Anderlecht vooral in de eerste helft bij vlagen uitstekend combineren', klinkt het.

Een welgekomen verandering, zo lijkt het wel. 'Dat was voor iedereen een verademing na het te steriele spel onder René Weiler. Zelfs Roger Vanden Stock, die zo lang de hand boven het hoofd van de Zwitser hield, was opgetogen, al vroeg hij zich achteraf wel af of er tegen PSG op deze manier kon gevoetbald worden', klinkt het.

Vakmanschap
Er is dan ook heel wat lof voor het werk van Vanhaezebrouck. 'Het is alsof Anderlecht zichzelf in Mechelen bevrijdde. Een knap staaltje van vakmanschap van Hein Vanhaezebrouck is het om alles in korte tijd zo om te buigen. Door alle heisa rond die overgang en het hoge verwachtingspatroon stonden ook de spelers messcherp, zoals dat bij iedere trainerswissel gaat: dan wil iedereen zich bewijzen.'

Al is het niet allemaal hosanna. 'Maar de match in Mechelen is een momentopname die vraagt om bevestiging. Tegen de miljoenenformatie van PSG moet blijken of Anderlecht ook internationaal een stap voorwaarts heeft gezet nadat het eerder thuis door Celtic werd geridiculiseerd', aldus Sys.

No Poll