Jardim niet tevreden met Tielemans: Moest agressiviteit en balsnelheid brengen

Jardim niet tevreden met Tielemans: "Moest agressiviteit en balsnelheid brengen"

18-10-2017 12:02
5

Het is nog niet het seizoen van AS Monaco en Youri Tielemans. De talentvolle Rode Duivel verruilde RSC Anderlecht afgelopen zomer voor het Prinsdom, maar komt minder in het stuk voor dan verwacht. Bovendien beleeft zijn ploeg geen al te best seizoensbegin.

In hun laatste vier duels pakten de Monegasken slechts één schamel puntje. In de Ligue 1 kunnen ze de schade nog enigszins beperken, al volgen ze als nummer twee toch al op zes punten van Paris Saint-Germain. De Champions League verloopt voorlopig nog slechter, met amper één gelijkspelletje in drie poulewedstrijden. Zo staat de halve finalist van de vorige editie al op de rand van de uitschakeling.

Het is dus stilaan crisis in Monaco. Daar kan ook topaankoop Tielemans niets aan veranderen. Volgens Footmercato deelt hij mee in de malaise. 'Tielemans is de perfecte illustratie', aldus de Franse website. 'Hoewel Monaco 25 miljoen euro betaalde, kon de Belg zich nog steeds niet doorzetten. In de Ligue 1 kreeg hij slechts zeven keer speelkansen, waarvan twee keer als titularis. Van de 810 mogelijke minuten spelede hij er maar 242. Een zwak totaal', luidt de conclusie.

Vroege wissel
Dinsdag mocht Tielemans nog eens starten van trainer Leonardo Jardim in het CL-duel tegen Besiktas (1-2-verlies). Nog voor het uur werd hij echter naar de kant gehaald. "Het was het plan dat hij, zoals in Leipzig, de spelverdeler zou zijn. Ik wilde dat hij agressiviteit en balsnelheid bracht. Bij 2-1 koos ik voor iets anders, ik had nood aan meer offensief gewicht en heb wat veranderd. Dus nam ik Youri naar de kant voor een meer offensieve speler", verklaart Jardim. Uiteindelijk mocht dat dus niet baten ...