Walem kritisch op toptalent: ''Die vraag moet je hem zelf stellen''

Walem kritisch op toptalent: ''Die vraag moet je hem zelf stellen''

18-10-2017 11:34
2

Charly Musonda Jr. wordt al jarenlang gezien als een supertalent. Op zijn 21e is onze landgenoot echter nog altijd niet doorgebroken bij Chelsea. Johan Walem, bondscoach van de U21, vraagt zich af of Musonda wel de juiste weg heeft gekozen.

"Hij ging akkoord om Chelsea te verlaten voor Betis. In Sevilla begon het niet slecht voor hem, maar nadien stagneerde hij. Nu zit hij weer bij Chelsea. Vaak op de bank - dat is al een vooruitgang. Maar spelen doet hij praktisch nooit", stelt Walem kritisch vast in Sport/Voetbalmagazine.

Tot op heden kwam Musonda dit seizoen slechts 123 minuten voor Chelsea in actie, waarvan 90 minuten in de League Cup. Mede omdat hij weinig speelt, is hij ook bij Walem uit beeld geraakt. Musonda's laatste optreden voor de jonge Rode Duivels dateert al van 11 oktober 2016.

Walem betwijfelt ten zeerste of Musonda de juiste beslissingen neemt. "Wat is het beste voor de ontwikkeling van een jongere? Een plaats op de bank bij Chelsea of elke week basisspeler zijn in de Belgische competitie? Ik weet niet of Musonda zich op korte termijn bij de Rode Duivels ziet geraken met de keuze die hij gemaakt heeft. Die vraag moet je hem zelf stellen'', besluit Walem.