'Club Brugge opgelicht door eigen supporter, boete én stadionverbod volgen'

'Club Brugge opgelicht door eigen supporter, boete én stadionverbod volgen'

18-10-2017 10:01

Een 34-jarige man, die zichzelf een echte supporter van Club Brugge noemt, heeft zijn eigen club opgelicht. Twee jaar lang bestelde hij onder een valse naam gratis tickets. De man werd nu veroordeeld door de rechtbank. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Koen V. uit Aalst kreeg drie maanden cel met uitstel en een boete van 300 euro voorgeschoteld. In 2013 bestelde de man gratis tickets voor wedstrijden van Club Brugge. Met een vals e-mailaccount, dat op naam stond van een kaderlid van de Belgische Voetbalbond, kon hij de tickets zomaar bemachtigen. De Aalstenaar koos voornamelijk topmatchen uit, zoals die tegen Anderlecht en de Champions-League wedstrijden tegen Panathinaikos en Manchester United.

De man kon maar liefst 58 tickets binnenhalen voor 13 matchen. Dit ernstige geval van oplichting kwam aan het licht toen iemand van Club Brugge het echte kaderlid ontmoette. Koen V. moet de prijs van alle tickets terugbetalen, goed voor zo’n 3500 euro. Daarbovenop zal de man voorlopig geen wedstrijden van Club kunnen meepikken, hij kreeg namelijk een stadionverbod van één jaar.