Mechelaar werd bijna opvolger van Meunier bij Club: Interesse was concreet

Mechelaar werd bijna opvolger van Meunier bij Club: "Interesse was concreet"

18-10-2017 08:28

KV Mechelen toonde zich afgelopen zomer op de transfermarkt met enkele nieuwe spelers. Eentje daarvan was de onbekende Ivan Tomecak. Voor Belgische voetbalfans geen al te bekende naam, maar bij Club Brugge kennen ze de verdediger maar al te goed.

In 2015 toonden de Bruggelingen al interesse in de rechtsachter. Volgens Tomecak zelf stond hij ook heel dicht bij een overgang naar Club. "De interesse was heel concreet. Meunier zou vertrekken en ik kon hem opvolgen. Maar toen liep hij een knieblessure op, waardoor ik wist dat hij zou blijven en sowieso weer zou spelen van zodra hij fit was. Het was dus niet opportuun om naar Brugge te gaan", klinkt het in Gazet van Antwerpen.

De rechtsachter heeft inmiddeld heel wat ervaring opgedaan, wat KV Mechelen nog moet helpen. "In 5,5 jaar Dinamo Zagreb, de grootste club van Kroatië, won ik vijf titels en drie bekers. Ik speelde in de Champions en Europa League en werd door Slaven Bilic ­opgeroepen voor de nationale ploeg. In 2014, toen ik bij Rijeka zat, mocht ik van Niko Kovac tegen Argentinië – met Messi op het veld – debuteren. Een droom die uitkwam."