Zoon Borkelmans en supporters van Club moeten vrezen voor zware straf

Zoon Borkelmans en supporters van Club moeten vrezen voor zware straf

18-10-2017 07:52
1

Supporters van Club Brugge moeten vrezen voor een zware straf. Er werden na de wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli in 2015 zeventien verdachten aangehouden. Zij worden nu naar de correctionele rechtbank verwezen en moeten vrezen voor een straf.

Na de wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli op 26 november 2015 vonden er enkele vechtpartijen plaats. Door de terreurdreiging ging de wedstrijd door zonder supporters, maar waren er wel schermutselingen rond het stadion.

Zo'n dertigtal hooligans vielen na de wedstrijd (0-1) enkele Italiaanse supporters aan. Daarbij liepen enkele supporters ernstige verwondingen op. Elf hooligans, waaronder de zoon van voormalig assistent-bondscoach Vital Borkelmans, zaten al een tijdje in voorhechtenis. Zij worden nu volgens Het Laatste Nieuws verwezen naar de correctionele rechtbank.

Ze worden vervolgd voor opzettelijke slagen met voorbedachte rade en bendevorming. Het dossier komt voor op 15 november in de raadkamer in Brugge. Het proces zelf zou in principe pas in het voorjaar van 2018 van start gaan.