Topclubs zijn balverliefd, Antwerp en Charleroi geven balbezit aan tegenstander

Topclubs zijn balverliefd, Antwerp en Charleroi geven balbezit aan tegenstander

18-10-2017 07:30
1

We zijn inmiddels tien wedstrijd ver in de reguliere competitie. Voor sommige ploegen lijkt Play-Off 1 al bijzonder moeilijk te gaan worden, anderen mogen dromen van een plekje bij de eerste zes. Het Belang van Limburg kon al enkele opmerkelijke statistieken uit de eerste wedstrijden bij elkaar sprokkelen.

Uit cijfers van Gracenote blijken Genk, Gent en Anderlecht het meeste balbezit te hebben in onze Eerste Klasse. Vooral de Limburgers zijn balverliefd en laten hun tegenstander amper de bal. Dat balbezit ook betekent dat je hoog in het klassement staat, lijkt niet zo te zijn. Genk en Gent staat momenteel op een elfde en twaalfde plek in het klassement.

Antwerp, de nummer drie in de stand, heeft het minste balbezit van alle eersteklassers. Eerder konden we al aantonen dat The Great Old de meest efficiënte ploeg uit de Jupiler Pro League is. Met het weinige balbezit doen de Antwerpenaren dus wel heel wat goede dingen. Het is nog maar de vraag of we na dertig speeldagen dezelfde cijfers te zien zullen krijgen.