Efficiëntie zorgt voor punten: Antwerp en Club primus, topclubs blijven achter

Efficiëntie zorgt voor punten: Antwerp en Club primus, topclubs blijven achter

18-10-2017 06:48
1

De reguliere competitie is inmiddels voor een derde ver. Het is tot dusver al een verrassende competitie gebleken, met onder andere Antwerp en Moeskroen die het bijzonder goed doen. Eén ding is wel zeker, wie niet efficiënt is, zal niet hoog staan in het klassement.

De Antwerpenaren doen het beter dan verwacht dit seizoen en staan op een knappe derde plek. Het is wel duidelijk waaraan die goede resultaten liggen: de efficiëntie. Antwerp is met 87 doelpogingen na 10 wedstrijd de minst aanvallende ploeg, maar scoort uit die pogingen wel het meest. 20,7% van de pogingen, ofwel één op vijf van de doelkansen worden ook een doelpunt.

Club Brugge volgt op 18,5% met 25 doelpunten uit 135 kansen. Anderlecht (12) en Genk (8) staan in de middenmoot met een percentage van 10,3% en 12%. Ploegen die het minder goed doen zoals Gent, Oostende en Standard hebben één ding gemeen: weinig efficiëntie.

De drie bovengenoemde ploegen staan ook onderaan het klassement. Gent (8,5%), Oostende (8,1%) en Standard (7,4%) weten wat hen te doen staan: de efficiëntie opkrikken.

Cijfers: Het Belang van Limburg en Gracenote