Columnist brengt prachtige ode aan De Bruyne: ''Zelden op een voetbalveld gezien''

Columnist brengt prachtige ode aan De Bruyne: ''Zelden op een voetbalveld gezien''

17-10-2017 16:41
2

Kevin De Bruyne was zonder twijfel dé man van het afgelopen voetbalweekend. Fans, coaches, liefhebbers en analisten raken niet uitgesproken over de klasse die hij tegen Stoke City (7-2) etaleerde. De Nederlandse sportcolumnist Frank Heinen deelt zijn bewondering eveneens met de buitenwereld.

Heinen genoot intens van De Bruyne. ''Afgelopen zaterdag, tegen Stoke City, deed hij dingen die ik nog maar zelden opeen voetbalveld heb gezien. Hij loste situaties op die nog niet ontstaan waren en verstuurde passes in niemandslanden die precies op tijd bemand werden. Mensen die geloven dat functionaliteit en pracht niet samen kunnen gaan, moeten eens naar die passes van Kevin de Bruyne kijken'', schrijft Heinen in zijn column voor HP/De Tijd.

''Kijk naar die passes van Kevin de Bruyne, naar die Wilhelmtelliaanse precisie waarmee hij Sané bereikt. Het is net alsof hij iets toevoegt aan het spel dat zojuist nog niet bestond. Alsof hij een blik met nieuwe mogelijkheden opentrekt, een Doos van Pandora waaruit steeds weer nieuwe spelsituaties gevlogen komen. Zet Kevin de Bruyne alleen op een veld en hij vindt nog de vrije man'', gaat de lofzang verder.

Heinen wil niks afdoen aan het feit dat het 'maar' tegen Stoke City was. ''Ik geloof werkelijk niet dat het om de tegenstander gaat. Zoals het bij brieven ook niet om de ontvanger gaat, maar om wie ze verstuurt. Wat Kevin zaterdag tegen Stoke deed, kan en zal hij tegen iedere ploeg doen. Wie de mogelijkheden van het spel oprekt, wie hoogstpersoonlijk een stukje terra incognita binnen de sport ontdekt, die kan zijn ploeg kampioen maken, en zijn land trouwens ook.''