Dan is KV Mechelen degradatiekandidaat nummer één

"Dan is KV Mechelen degradatiekandidaat nummer één"

17-10-2017 13:39
5

KV Mechelen heeft ook tegen Anderlecht geen punten kunnen pakken, het blijft zo in de kelder van het klassement. Voorzitter Johan Timmermans weet dat het een moeilijk seizoen wordt en ziet belangrijke matchen opdoemen.

KV Mechelen speelt namelijk in de komende weken tegen Eupen en Lokeren, twee haalbare kaarten. Timmermans stelt een ultimatum. "We moeten in die matchen punten pakken. Anders is KV Mechelen degradatiekandidaat nummer één. Ik neem aan dat iedereen de ernst van de situatie beseft. Tegen Eupen en Lokeren verwacht ik dan ook minstens een 4 op 6", klinkt het in Gazet Van Antwerpen.

Yannick Ferrera krijgt ook duidelijke taal te horen. "Bij KV maken we nooit overhaaste beslissingen. Dat gaan we ook nu niet doen. Maar dat er punten moeten worden gepakt, dat is duidelijk. Yannick Ferrera is een jonge, ambitieuze en goede trainer. Daar ben ik nog steeds van overtuigd. Maar zelfs de beste trainer ter wereld is niet veilig als zijn ploeg geen punten pakt."

Vorig seizoen kreeg KVM nog net naast Play-Off 1. Er is kennelijk veel veranderd op een paar maanden. "Voetbal is toch zo onvoorspelbaar. Ja, we hoopten opnieuw mee te strijden voor de top zes, maar dat geldt ook voor clubs als Oostende en AA Gent. De realiteit is nu eenmaal anders. Toch vind ik niet dat we voetballen als een degradatiekandidaat. Er zit meer dan genoeg kwaliteit in onze kern om er nog een rustig seizoen van te maken. Maar in Eupen kunnen we ons echt geen nieuwe nederlaag permitteren. Laat dat duidelijk zijn."