Vanhaezebrouck kijkt uit met sterkhouder: Dan verliest hij zijn kwaliteiten

Vanhaezebrouck kijkt uit met sterkhouder: "Dan verliest hij zijn kwaliteiten"

17-10-2017 10:32
2

Anderlecht won zijn eerste wedstrijd onder Vanhaezebrouck met 3-4 van KV Mechelen. In typische opstelling, met drie verdedigers, was er ook een plaatsje voor Sven Kums. De Brusselaar lijkt onder Vanhaezebrouck zekerder te zijn van een basisplaats.

Sven Kums speelde bij AA Gent al eerder onder Vanhaezebrouck. De Belgische middenvelder wordt nu, net als toen, weer uitgespeeld in zijn geliefkoosde opstelling. Kums zou beter renderen in een dominant systeem, zoals dat van Vanhaezebrouck. De Anderlecht-coach heeft daar zo zijn mening over. "Ik ben ervan overtuigd dat Sven beide kan, maar hij is nu eenmaal beter als hij de bal heeft. Ik moet hem niet veel bijsturen, hij speelt gewoon. Op Intuïtie."

Onder Weiler kreeg de ex-Gouden Schoen weinig speelminuten. Dat heeft volgens Vanhaezebrouck een effect gehad op hem. "Als Sven niet speelt, sluit hij zich af en verliest hij een groot deel van zijn kwaliteiten. Tijdens de eerste trainingen merkte ik aan zijn baltoetsen dat hij nog niet de Sven was die ik bij Gent en Kortrijk gekend had."

Toch acht de coach van paars-wit Kums niet onmisbaar. "Ach, hij moet simpelweg zijn rol spelen, net als alle anderen. In dat opzicht is hij niet belangrijker dan de rest, hoor", besluit Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.