Heeft Vercauteren verkeerde keuze gemaakt? Dit kan nooit goed gaan

Heeft Vercauteren verkeerde keuze gemaakt? "Dit kan nooit goed gaan"

17-10-2017 10:00
4

Sinds de overname door AS Monaco is geld geen probleem meer bij Cercle Brugge. De Vereniging heeft niemand minder dan Frank Vercauteren binnengehaals als nieuwe trainer. De vraag is echter of Vercauteren echt interesse heeft in 1B.

Volgens Hugo Camps is dat heel twijfelachtig. "Gisteren werd Frank Vercauteren gepresenteerd als de nieuwe coach van Cercle Brugge. U leest het goed: Cercle. Een sympathieke vereniging, ook nog katholiek, maar spelers en trainers zijn dogmatisch tweede garnituur. De wedstrijden zelf staan in het teken van familiekransjes. De hele vereniging vloekt met het cynisme van de oer-prof Frank Vercauteren", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Vercauteren zou zich wel eens snel kunnen vervelen in de tweede afdeling. "Dat Cercle inmiddels een aanhangsel van AS Monaco is geworden, kan niet alles verklaren. Vercauteren is geboren voor de Champions League, niet voor de pot Cercle-OHL. Dit kan nooit goed gaan. Ik probeer argumenten te verzinnen die ertoe geleid hebben dat een van onze beste trainers zich bekent tot veredelde amateurs. Ik kom er niet uit. Ja hij is zestig, maar nog steeds met de look van een halve nozem. Wat de 72-jarige Jupp Heynckes bij Bayern kan, was ook voor Vercauteren weggelegd."