Gelooft Benfica niet in Svilar? 'Topclub wil dure doelman huren en later kopen'

Gelooft Benfica niet in Svilar? 'Topclub wil dure doelman huren en later kopen'

17-10-2017 09:55
2

Bij Benfica maakt Mile Svilar normaal deze week zijn Champions League-debuut. Toch duiken er nu geluiden op dat de Portugese topclub op zoek gaat naar een nieuwe sluitpost. Benfica wil Jasper Cillessen verlossen van de FC Barcelona-bank. De regerend kampioen van Portugal hoopt de goalie in januari te kunnen huren met een optie tot koop. Don Balon schrijft dat dinsdag. 

Oranje-doelman Cillessen verkaste in de zomer van 2016 van Ajax naar Barcelona. De strijd om een plek onder de lat is gewonnen door zijn concurrent Marc-André ter Stegen. Afgelopen seizoen koos trainer Luis Enrique al voor de Duitser en ook diens opvolger Ernesto Valverde geeft de voorkeur aan Ter Stegen. 

In de zomer toonde landskampioen Benfica ook al belangstelling voor Cillessen. De club zocht naar een opvolger van Ederson, die voor ruim 40 miljoen euro aan Manchester City verkocht werd. Cillessen kwam niet, Svilar wel. De jonge Belg vertrok bij Anderlecht.  

Don Balon meldt dat Benfica Cillessen graag éérst een halfjaar wil huren. In juni zou de sluitpost vervolgens voor ongeveer 15 miljoen euro definitief ingelijfd kunnen worden. Ondertussen is Svilar trouwens niet meer welkom bij de Belgische U19 van Gert Verheyen

Lees ook: Rode Duivels krijgen hetzelfde dreigement als Anderlecht