Als Anderlecht, Brugge, Gent, Standard en Genk dat doen, gaat het niet

"Als Anderlecht, Brugge, Gent, Standard en Genk dat doen, gaat het niet"

17-10-2017 09:28
8

In het Belgische voetbal is Mogi Bayat een van de belangrijkste spelers naast het veld. De spelersmakelaar heeft met iedere club banden. Dat zorgt soms voor problemen. Tenminste dat Michel Louwagie. De manager van KAA Gent was maandag te gast bij VISTA van Het Laatste Nieuws.

"Af en toe moet je tegen Mogi Bayat eens zeggen: 'Dit is voor ons zeer moeilijk slikken.' Dat heb ik in de winter ook gedaan met de transfer van Adrien Trebel. Misschien zijn er in België te weinig goeie spelersmakelaars", aldus Louwagie.

"Een heel goeie spelersmakelaar moet kennis hebben van sport, van administratie, hij moet verschillende talen spreken en het arbeidsrecht kennen. Het voordeel van Bayat is dat hij ook nog eens in België blijft werken. Maar als er te weinig vakbekwame makelaars zijn, doen veel clubs een beroep op dezelfde."

Dat zorgt voor de nodige problemen. "Als Anderlecht, Brugge, Gent, Standard en Genk allemaal met dezelfde makelaar werken... Dat gaat niet, want vroeg of laat kom je in mekaars vaarwater. Dat is gebeurd met Trebel en met de overgang van Hein Vanhaezebrouck naar Anderlecht."