Voetbal is oorlog, Antwerp krijgt in Brugge meer politie op de been dan Anderlecht

Voetbal is oorlog, Antwerp krijgt in Brugge meer politie op de been dan Anderlecht

17-10-2017 06:55
6

Terwijl elke voetballiefhebber uitkijkt naar zondag, is het angstzweet al uitgebroken bij de politie. Twee keer heeft dat te maken met de match Club Brugge – Royal Antwerp FC.

Om sportieve redenen kijkt iedereen uit naar de match van speeldag elf. De leider ontvangt immers de promovendus, die momenteel op de derde plaats staat in de stand. Helaas verwacht de Brugse politie ook rellen. Het brengt daarom zondag honderden agenten op de been. Er zal meer blauw in de Brugse straten rondlopen dan bij een match tussen Club Brugge en Anderlecht.

In Brugge zijn 850 fans van Antwerp welkom. Zij moeten met een combiregeling naar het Jan Breydelstadion gaan. Andere fans zijn niet welkom. . "We krijgen signalen dat tientallen Antwerp-fans tóch van plan zijn om naar de omgeving van het Jan Breydelstadion te komen. Zij riskeren een stadionverbod en bestuurlijke aanhouding", zegt korpschef Dirk Van Nuffel in Het Laatste Nieuws.

Risicomatch
"Wij zijn in opperste paraatheid. Zeker bij provocatief gedrag zullen we niet aarzelen om in te grijpen. We willen elk risico op escalatie vermijden. Dit is de zwaarste risicomatch van het seizoen", klinkt het bij de politie.