Svilar doet Casillas vergeten, maar is niet meer gewenst bij de Belgische U19

Svilar doet Casillas vergeten, maar is niet meer gewenst bij de Belgische U19

17-10-2017 06:30
9

Woensdagavond ontvangt Benfinca Manchester United in de Champions League. Bij de thuisploeg zal Mile Svilar onder de lat staan. De doelman maakt momenteel furore in Portugal, maar heeft het tegelijkertijd verkorven in ons land.

Dat Svilar niet al te veel vrienden meer heeft bij Anderlecht, weet iedereen ondertussen al een tijdje. De manier waarop hij zijn transfer naar Benfica versierde, viel in Brussel heel slecht. Hij kwam bijvoorbeeld niet meer opdagen voor trainingen. De acties van Svilar schoten in het verkeerde keelgat bij Gert Verheyen.

Verheyen is momenteel de bondscoach van de nationale U19. Hij roept Svilar niet meer op. "Ik heb geen zin iemand te selecteren die dan afhaakt zodat er een vervanger moet worden opgeroepen. Ik heb hem zonder overdrijven tien keer gebeld en twee keer iets achtergelaten op zijn antwoordapparaat. Nooit heeft hij gereageerd. Dan trek ik mijn conclusies", aldus Verheyen in Sportwereld.

Record van Casillas
Indien Svilar woensdag effectief start tegen Manchester United is hij amper 18 jaar en 57 dagen oud. Hij wordt daarmee de jongste doelman in de Champions League. Momenteel is Iker Casillas de recordhouder. In 1999 was de debutant bij Real Madrid 18 jaar en 117 dagen oud.