Zij zijn zonder meer de revelatie van deze competitie

"Zij zijn zonder meer de revelatie van deze competitie"

16-10-2017 20:30

Antwerp kent een straf seizoensbegin, het staat totaal onverwacht op een derde plaats in de Jupiler Pro League. Jacques Sys vraagt zich af hoe lang Antwerp dit kan volhouden.

De hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine is vol lof over het Stamnummer 1. "Antwerp is zonder meer dé revelatie van deze competitie, samen met het Waasland-Beveren van Philippe Clement, die voor het seizoen als trainer de minste kansen werd toegedicht. Antwerptrainer Laszlo Bölöni is er in korte tijd in geslaagd om - met toch heel wat nieuwe spelers - een goede ploeg neer te zetten."

Antwerp is volgens Sys meer dan een hype. "Sowieso drijven nieuwe ploegen de eerste maanden na hun promotie nog op enthousiasme - dat is gewoon een vaststelling. Maar in het geval van Antwerp is het een zegen dat zij daar staan, de stad Antwerpen is te lang verstoken gebleven van topvoetbal. Ook het enthousiasme van de fans op de Bosuil is ongelooflijk, zelfs toen hun ploeg met 1-5 in het verlies stond tegen Genk.

Toch denkt Sys niet dat Play-Off 1 halen realistisch is. "Ik verwacht voor Antwerp een seizoen zonder problemen, maar of zij Play-Off 1 mogen ambiëren is nog af te wachten. Dat zal vermoedelijk nog wat te hoog gegrepen zijn. Het valt ook te verwachten dat andere ploegen die slecht uit de startblokken schoten, zoals AA Gent en RC Genk, zich nog zullen herstellen. Maar dat neemt niet weg dat de prestaties van Antwerp een goede zaak voor het voetbal in ons land zijn."