Franky Vercauteren heeft nieuwe job gevonden: Ik heb veel geweigerd

Franky Vercauteren heeft nieuwe job gevonden: "Ik heb veel geweigerd"

16-10-2017 18:16

Franky Vercautere heeft een nieuwe job gevonden in België. De ex-trainer van KRC Genk en RSC Anderlecht wordt de nieuwe coach van tweedeklasser Cercle Brugge. Vincent Euvrard wordt de assistent van Vercauteren. Opvallend, aangezien hij exact één jaar geleden nog werd ontslagen als hoofdcoach.

Een opvallende stap toch voor Vercauteren, die wil voortbouwen op het werk van José Riga. "Bepalend om voor Cercle te kiezen is de aanwezigheid van Monaco", liet Vercauteren optekenen tegenover Het Nieuwsblad. "Ik heb veel geweigerd maar ik wilde ook veel niet meer doen en deze optie beantwoordt aan wat ik vooropgesteld had. Ik werk liever in de schaduw dan in de highlights."

Vercauteren werd de afgelopen weken genoemd als mogelijk opvolger van Yves Vanderhaeghe bij KV Oostende, maar die geruchten drukte hij de kop in. "Oostende heeft nooit contact opgenomen! Ik word daar moe van. Er is geen enkel contact geweest met KVO, enkel opportunisten met misschien wel minder goede bedoelingen brachten mij in verband met KVO."