Scheidsrechtersbaas komt terug op rode kaart van Pocognoli: Terecht

Scheidsrechtersbaas komt terug op rode kaart van Pocognoli: "Terecht"

16-10-2017 16:18
3

Sébastien Pocognoli kreeg dit weekend misschien wel de vreemdste rode kaart van het seizoen. Tegen KV Kortrijk kreeg de Standard-speler zijn tweede gele kaart nadat hij over zijn eigen voeten struikelde. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist laat zich op de website van de voetbalbond uit over de fase.

Bij een 3-1 voorsprong voor Standard - en de latere uitslag - dook Pocognoli de zestien van de tegenstander in en ging tegen de grond. Luc Wouters wees naar de stip, maar de videoref floot hem terug. Standard kreeg geen strafschop. Sterker nog, Pocognoli kreeg geel voor een fopduik. Voor de linksachter was het zijn tweede gele kaart en mocht hij gaan douchen.  

Johan Verbist: "Sébastien Pocognoli komt ten val in het strafschopgebied van KV Kortrijk en de scheidsrechter geeft een strafschop. Tussenkomst van de VAR en na het zien van de beelden blijkt de speler over zijn eigen voeten gestruikeld te zijn. Terecht geen strafschop."

Voor Verbist was het dus geen strafschop, maar hij liet niet weten of de gele kaart van Pocognoli terecht was. Toch een belangrijk detail. 

Lees ook: Standard-speler bikkelhard: "Ze gaan beter naar Tweede of Derde Klasse"