Meunier is klaar voor Anderlecht: Twee mannetjes op mij plakken

Meunier is klaar voor Anderlecht: "Twee mannetjes op mij plakken"

16-10-2017 15:50
2

Woensdagavond ontvangt paars-wit het grote Paris Saint-Germain in de Champions League. Een zware dobber voor de landskampioen. Thomas Meunier geeft aan dat het niet enkel van Neymar en Mbappé zal komen. ''We hebben ook een goed collectief.''

Afgelopen weekend won PSG met de hakken over de sloot op het veld van Dijon: 1-2. Het was Rode Duivel Thomas Meunier die de Parijzenaars met twee doelpunten de zege bezorgde. De rechtsachter kreeg complimenten van heel wat ploegmaats, zélfs van concurrent Dani Alves. "Gelukkig was Thomas er. Hij is een superprof en we mogen blij zijn met een speler van zijn niveau in de kern", aldus de Braziliaan aan Het Nieuwsblad.

De man van zes miljoen
Deze keer waren dus niet de grote sterren aan het kanon. Meunier zelf benadrukt het teambelang. "PSG is niet alleen Neymar en Mbappé, hé. Naast individuele kwaliteiten hebben we ook een goed collectief." Er kon ook een grapje vanaf bij de Rode Duivel. "Laten we zeggen dat de man van zes miljoen hier het duo van 400 miljoen heeft overtroffen."

Ook bij de Rode Duivels kan Meunier fraaie cijfers voorleggen. Met zeven goals en zeven assists in tien wedstrijden was hij belangrijke pion tijdens de WK-kwalificatie. "Ik heb die statistieken altijd in mij gehad", geeft Meunier aan. Anderlecht is dus maar beter op zijn hoede voor de man in vorm. "Als ik speel kan Vanhaezebrouck beter twee mannetjes op mij plakken, ja", besluit Meunier met een knipoog.