Mogen verhuurde spelers in actie komen tegen moederclub? Pro League stelt regel in

Mogen verhuurde spelers in actie komen tegen moederclub? Pro League stelt regel in

16-10-2017 14:55
7

Mag een verhuurde speler ook in actie komen tegen zijn moederclub? Dit onderwerp zorgde al voor veel discussie en er bestonden geen duidelijke regels over. Tot nu. De Pro League heeft een nieuwe regeling in het leven geroepen.

''De Pro League bereikte een akkoord over verhuurde spelers'', zo meldt Het Laatste Nieuws. ''Er worden twee categorieën in het leven geroepen: 'ter beschikking gestelde spelers' en 'verhuurde spelers'. Bij de ene categorie wordt een som bovenop de huur betaald en is de speler in kwestie ook speelgerechtigd tegen zijn club van oorsprong. Bij de andere categorie wordt een deel van het loon doorbetaald door de moederclub, maar mag de speler in kwestie niet opgesteld worden tegen zijn club van oorsprong.''

Dit seizoen bestond er onder andere onrust rondom Sander Coopman. Wanneer Zulte Waregem de huurling tegen Club Brugge zou opstellen, moest er 700.000 euro op tafel worden gelegd door Essevee. Dergelijke constructies werden vaak als competitievervalsing beschouwd. Door de nieuwe regel moet er meer duidelijkheid komen rondom verhuurde spelers.