OFFICIEEL: Cercle zorgt voor tiende trainersontslag van het seizoen

OFFICIEEL: Cercle zorgt voor tiende trainersontslag van het seizoen

16-10-2017 14:23

Onze voetbalcompetities zijn nauwelijsk drie maanden onderweg of het tiende trainersontslag is al een feit. Cercle Brugge maakte maandag het tiental vol door José Riga op straat te zetten.

De Verening maakte vanwege de tegenvallende resultaten een einde aan de samenwerking. Cercle bracht het nieuws via een kort statement naar buiten. ''De uitslagen sinds de start van de competitie stemmen niet overeen met onze verwachtingen en wij denken dat Cercle, dat de ambitie heeft om volgend seizoen te kunnen stijgen naar D1A, het beter kan en moet doen'', aldus Vadim Vasilyev, Gedelegeerd Bestuurder van Cercle Brugge.

Riga, ex-coach van onder andere Standard Luik, was pas sinds november 2016 eindverantwoordelijke bij de ploeg uit 1B. Cercle bedankt de coach wel voor het feit dat hij de club vorig jaar in de Proximus League hield. ''Wij bedanken José Riga voor zijn groot professionalisme dat ten dienste stond van Cercle en om het behoud te verzekeren op het einde van het vorige seizoen. Wij zullen er nu alles aan doen om de beste oplossing te vinden zodat de ploeg onze doelstellingen kan bereiken'', klinkt het.

Cercle bezet na elf matchen de derde plaats in de eerste periode. De achterstand op koplopers Oud-Heverlee Leuven en Beerschot-Wilrijk bedraagt nauwelijks drie punten. Toch was de 1-1 remise tegen Roeselare voor het bestuur reden genoeg om Riga zijn C4 te geven. Eerder veranderden ook Roeselare, OHL en Lierse SK al van coach.