Club Brugge-speler stuit op onbegrip: Hij laat de ploeg in de steek

Club Brugge-speler stuit op onbegrip: "Hij laat de ploeg in de steek"

16-10-2017 12:15
11

Club Brugge kroop zondag door het oog van de naald door met 2-3 te gaan winnen bij KV Oostende. Helemaal op het einde kreeg Anthony Limbombe wel nog rood omdat hij zijn shirt uittrok. Kan niet, zo vindt Het Nieuwsblad-columnist Jef Van Hoofstat.

De reactie van Limbombe stuit op onbegrip. "Wat is dat toch met voetballers die absoluut hun sixpack – waarover ik voor alle duidelijkheid niét beschik – aan de hele wereld willen tonen, meteen nadat ze een belangrijk of uitzonderlijk mooi doelpunt hebben gescoord? Zelfs als ik enig begrip zou opbrengen voor de emotie die zoiets met zich meebrengt, was er de verzwarende omstandigheid dat zijn feestje hem een tweede gele kaart opleverde. Het kost hem volgende week een rechtstreeks duel met zijn broer Stallone, onder contract bij Antwerp, de volgende tegenstander van Club Brugge."

Ook het interview van Ivan Leko kan hem niet overtuigen. "Coach Ivan Leko zorgde na de wedstrijd voor een primeur, door de rode kaart voor zijn speler 'top' te noemen. Zijn verklaring: 'Voetbal is emotie en passie. Sommigen zouden dat misschien als een beetje dom beschouwen, maar als je op die manier scoort, tja. Voor mij was die tweede gele kaart het moment van de dag."

Door die rode kaart kan Limbombe de ploeg in de problemen brengen. "Leko houdt echter ook bijzonder graag vast aan dezelfde basiself, omdat 'de automatismen zo sneller ingeslepen raken'. In de veronderstelling dat de vervanger van Limbombe (Touba? De Bock? Palacios?) zich niet in één wedstrijd onmisbaar kan maken, laat de flankspeler zijn ploeg zo wel een beetje in de steek. En dat allemaal omdat Limbombe zijn doelpunt niet kon vieren op een manier die hem geen gele kaart opleverde."