Vanhaezebrouck krijgt ook tegenwind: Weer een ordinaire counterploeg

Vanhaezebrouck krijgt ook tegenwind: "Weer een ordinaire counterploeg"

16-10-2017 12:00
4

Hein Vanhaezebrouck heeft dan wel gedebuteerd met een zege bij Anderlecht, toch zijn er ook minpunten aan de prestatie tegen KV Mechelen. François Colin zag een ronduit dramatische tweede helft.

In de eerste helft overtuigde Anderlecht wél. "De trainerswissels leverden meteen een eerste succes op. Anderlecht bracht Achter de Kazerne gedurende 45 minuten het beste voetbal van dit seizoen. Hein Vanhaezebrouck was zo fideel zowel voor als na de match toe te geven dat na nauwelijks twee trainingen dit vooral de verdienste van de spelers was. De conclusie kan dus alleen zijn dat René Weiler hen het voetballen niet verleerd heeft", schrijft hij bij De Witte Duivel.

Het Weiler-voetbal kwam echter toch weer terug. "Na de rust leek het echter weer alsof er een of andere Zwitser in de dug-out had plaatsgenomen. KV Mechelen herstelde zich van zijn uitermate zwakke eerste helft en nam het heft in handen. Sporting liep achter de bal aan en werd weer een ordinaire counterploeg, die op de koop toe nog nauwelijks counterde. En blij mocht zijn dat het pas in de toegevoegde tijd 3-4 werd."

Verder wil Colin ook nog iets kwijt over de prestatie van Sofiane Hanni. "Sofiane Hanni was uitstekend, maar ik las ergens dat hij de criticasters de mond had gesnoerd. Wat een onzin. Eén keer goed spelen in tien matchen en de kritiek was onterecht? Het applaus dat hij dit keer van de paars-witte fans kreeg was wel terecht."