“Elke keer ik een kans verkwansel, wordt er overdreven

  “Elke keer ik een kans verkwansel, wordt er overdreven"

  maandag 16 oktober 2017 om 11:10

  Romelu Lukaku kreeg dit weekend de wind van voren na de wedstrijd op Liverpool. Manchester United kwam er niet verder dan 0-0. Volgens critici kan de Rode Duivel enkel presteren tegen de kleinere teams. "Dat is de standaard voor mij", relativeert Lukaku in Het Laatste Nieuws.

  De Rode Duivel beleefde een lastige namiddag afgelopen zaterdag. Tegen het sterke centrale duo van Liverpool kon hij zich nauwelijks laten zien. Lukaku krijgt vaak de stempel van een 'flat track bully', een spits die het enkel kan tegen kleine teams. "Dat heb ik gehoord. Maar het is anders. Bij Everton gingen wij met andere mindset matchen in. Als je niet speelt om te winnen en als je weinig kansen creëert, wordt het moeilijk voor een aanvaller. Ik had een zware namidag", aldus een eerlijke Lukaku.

  Vaak wordt er ook verwijzen naar zijn prijskaartje, maar liefst 85 miljoen euro. "Die zal altijd worden vermeld. Kan ik mee leven. Ik ben relaxed. Mensen zullen altijd wel iets te zeggen hebben, maar mijn cijfers in de Premier League zijn redelijk goed", relativeert de Rode Duivel. Lukaku vindt de kritiek niet consequent. "Elke keer ik een kans verkwansel, wordt er overdreven. Er zijn spitsen die grote kansen de nek omwringen en maar twee goals per seizoen maken."

  Zijn statistieken spreken evenwel in zijn voordeel. Met zeven doelpunten in acht wedstrijden staat Lukaku nog steeds bovenaan de topschutterslijst in de Premier League. Toch weet de goalgetter dat de kritiek er altijd zal blijven. "Dat is de standaard die voor mij is gezet", besluit hij. Bondscoach Martinez gaf al aan dat Lukaku onmisbaar is voor onze nationale ploeg.

  Poll

  Is de kritiek op Lukaku terecht?

  (110 stemmen)

  Plaats een reactie

  maandag 16 oktober 2017 om 21:40
  Ik ben geen fan van Lukaku, maar één slechte match is het einde niet. Ook ik zal altijd mijn twijfels over hem hebben tegen sterkere defensies, maar op dit moment is hij goed bezig en heeft hij zijn enorme progressie ook al getoond. Als de kritiek voor hem al standaard is, kan ook niets hem ervan weerhouden te knallen op het WK, toch?
  (maar toch liefst een Duitsland, Spanje of Brazilië in de absolute slotfase van het tornooi ^^)
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  “Elke keer ik een kans verkwansel, wordt er overdreven"