Ex-coach van Anderlecht krijgt trap na: Dat heeft Weiler nooit willen inzien

Ex-coach van Anderlecht krijgt trap na: "Dat heeft Weiler nooit willen inzien"

16-10-2017 10:15
6

Hein Vanhaezebrouck is uitstekend begonnen aan zijn avontuur bij Anderlecht, op KV Mechelen bracht hij spektakel en won hij met 3-4. Een verademing, aldus Peter Vandenbempt.

De analist van Sporza zag een bevrijd Anderlecht rondlopen in Mechelen. "Het debuut van Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht is een reuzemeevaller geworden. KV Mechelen is traditioneel een heel lastige verplaatsing voor de club en persoonlijk ook voor de coach. Beter kan je het niet dromen denk ik."

Vandenbempt zag meteen het verschil. "Door een risicovolle verdediging heeft KV Mechelen goed meegewerkt, maar los van het resultaat was vooral de manier waarop Vanhaezebrouck zijn team wilde laten voetballen. Dat was verfrissend. Anderlecht wilde dominant zijn, het wilde opbouwen en het had een duidelijk aanvalsplan met veel lopende mensen en veel diepgang. Dat leverde spektakel op."

Vandenbempt zag door deze coach ook hoe zeer de ex-coach deze ploeg afremde. "Het was de manier van voetballen die Anderlecht altijd moet proberen te brengen. Daar heeft het ook de spelers en de kwaliteit voor. Dat heeft René Weiler nooit willen inzien."