Anderlecht moet op zijn hoede zijn: 'Club Brugge breekt alle wetten'

Anderlecht moet op zijn hoede zijn: 'Club Brugge breekt alle wetten'

16-10-2017 10:00
6

Wordt de titelstrijd toch opnieuw een tweestrijd tussen Club Brugge en Anderlecht? Daar heeft het stilaan alle schijn van, al is Club wel begonnen met 27 op 30. Club pakt zowat elke moeilijke klip, zo ziet ook Het Laatste Nieuws.

Club Brugge heeft onder Ivan Leko een metamorfose ondergaan. "Het voetbal heeft zo zijn eigen, onverklaarbare wetten. Waarom verslikt Chelsea zich traditioneel in Crystal Palace? Of komt FC Barcelona áltijd in de problemen in Sociedad? Club Brugge zag de voorbije jaren de bui al hangen zodra de bus de afrit nam in Kortrijk en Waregem. En vorig seizoen verloor het ook tweemaal in Oostende."

Zou een zege op het veld van Anderlecht er dit seizoen wél inzitten? "Dít Club is anders. Dít Club breekt alle wetten. Niet álle... - nog één 'Mission Impossible' blijft over voor Ivan Leko. Op 5 november trekt Blauw-Zwart naar het Astridpark, waar het sinds mensenheugenis niet meer kon triomferen". De laatste keer dat Club won in Anderlecht was in... 1998.

De onervaren Leko heeft dit seizoen een echte ploeg op het veld gezet. "Club Brugge sloot de zondag af met 27 op 30, verder weg dan ooit van de eerste achtervolgers. Hoe zat dat ook alweer met de wet over jonge trainers zonder ervaring bij een topclub? Naar de prullenmand ermee. Dit Club Brugge houdt zich niet aan de wet."