Niet alleen de trainer moet van de Genkse supporters weg

Niet alleen de trainer moet van de Genkse supporters weg

16-10-2017 09:30
1

De fans van KRC Genk blijven dit seizoen op hun honger zitten. Er is geen Europees voetbal en in de Jupiler Pro League geven de Limburgers ook niet thuis. De Genkse fans zijn het beu. Albert Stuivenberg ligt niet meer in de bovenste schuif en ook CEO Patrick Janssens is de gebeten hond. 

"Het is half oktober en we moeten vaststellen dat het seizoen voorbij is voor ons", aldus Rudy Claessens, voorzitter van de Genkse supportersvereniging in Het Laaste Nieuws. "Heel erg, want dit is de meest talentvolle kern die wij de laatste tien jaar in Genk gehad hebben. Voor het seizoen klonk het dat de top drie een must was, maar als er nu niet wordt ingegrepen halen we zelfs play-off 1 niet."

Claessens meent dat Stuivenberg Genk niet meer op de rails krijgt, maar de trainer is niet alleen schuldig. "Dat het op is tussen de groep en de coach lijkt mij duidelijk, dat gevoel had ik voor Eupen al. Maar ik vind ook dat CEO Patrick Janssens zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Hij heeft destijds een vurig pleidooi gehouden bij de raad van bestuur waarom Stuivenberg de ideale coach was voor Genk. Terwijl velen de wenkbrauwen fronsten heeft hij doorgeduwd, dan moet hij nu ook zijn conclusies trekken."

Lees ook: Man in het nauw: "Ook Anderlecht is te verslaan"