Antwerp boekt ruime zege tegen Zulte Waregem en springt naar derde plaats

15-10-2017 21:50

Royal Antwerp FC heeft zondagavond met 3-0 gewonnen tegen Zulte Waregem. Dankzij deze overwinning springt de Great Old naar derde plaats in de Jupiler Pro League. Zulte Waregem blijft achter met nul op zes en blijft zesde in de stand.

De thuisploeg was vanaf het eerste fluitsignaal bij de les. Antwerp liet de bal goed rondgaan en kwam na een goed kwartier op voorsprong. Na een knappe actie kwam de bal voor de voeten van Oulare. De spits twijfelde niet en keilde zijn eerste doelpunt voor Antwerp tegen de netten. Even later ging het dak er helemaal af op de Bosuil.

Zulte Waregem verloor te veel duels en daar maakte Antwerp handig gebruik van. Dequevy zwierde het leer richting Oulare en die dwong Baudry tot een eigen doelpunt: 2-0. Zulte Waregem probeerde de bakens te verzetten, maar vond geen antwoord op het flukse spel van de thuisploeg. Pas kort voor de pauze kon Olayinka dreigen met een kopbal.

Hoog tijd om in te grijpen, dacht Franky Dury. Hij wisselde tijdens de rust de onzichtbare Coopman voor Leya Iseka. Veel beterschap bracht die wissel echter niet en na een kwartier in de tweede helft mochten de boeken helemaal dicht voor Essevee. Heylen moest aan de noodrem trekken en haalde Rodrigues onderuit in de zestien.

Een kolfje naar de hand van Hairemans, die de elfmeter feilloos omzette. Het kalf was helemaal verdronken voor de bezoekers, zeker toen Baudry een uitstekende kans van dichtbij over doel knalde. Antwerp speelde de wedstrijd rustig uit en kwam via Dequevy nog dicht bij een vierde treffer, maar zijn schot stierf op de paal.

Dankzij deze zege klimt Antwerp naar de derde plaats in de rangschikking. De troepen van Laszlo Bölöni tellen momenteel achttien punten na tien gespeelde wedstrijden. Dat zijn er evenveel als Moeskroen en Anderlecht, die gedeeld derde staan. Zulte Waregem blijft op de zesde plaats met zestien punten.