''Het was ongelooflijk wat hij te verduren kreeg en nu presteert hij''

''Het was ongelooflijk wat hij te verduren kreeg en nu presteert hij''

15-10-2017 11:26

Ronald Koeman maakt zich geen zorgen om de zomerse aankopen van Everton. Met name Davy Klaassen heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de Premier League, meent de Nederlandse manager.

"Klaassen heeft geen makkelijke start. Maar er zijn absoluut geen twijfels over zijn kwaliteiten", zegt Koeman tegen The Mirror. "Er zijn zoveel voorbeelden van spelers die in hun land de beste waren, klaar waren voor een grote transfer en toch moeilijk hadden hier. Ik ken grotere sterren dan Klaassen die een heel seizoen nodig hadden voordat ze 'leverden'."

Koeman neemt Henrikh Mkhitaryan als voorbeeld. "Het beste voorbeeld is Mkhitaryan, die de grote man was bij Borussia Dortmund en Manchester United trok veel geld voor hem uit. Ik las en hoorde alle kritieken in zijn eerste seizoen. Het was ongelooflijk wat hij te verduren kreeg. Hij had moeite om te overleven. Nu presteert hij op topniveau en is week in week uit belangrijk voor United."

De trainer stelt dat het moeilijk is voor buitenlandse spelers om er meteen te staan. "Als topspelers uit andere Europese competities naar de Premier League komen, weten ze niet wat ze overkomt. Het tempo, de agressie en het fysieke spel kent zijn gelijke niet. Voor middenvelders in het bijzonder vergt het tijd voordat ze daar aan gewend zijn."