Feestje in Ghelamco Arena, Vanderhaeghe begint met overwinning

Feestje in Ghelamco Arena, Vanderhaeghe begint met overwinning

14-10-2017 22:15
1

AA Gent heeft een belangrijke zege geboekt: het won met 2-0 van Waasland-Beveren na een felbevochten partij. Kalu werd de held van de avond.

Onder nieuwe trainer Yves Vanderhaeghe had AA Gent niet meteen nieuwe inspiratie, maar wel veel balbezit. Waasland-Beveren wachtte op de eigen helft en hoopte op een snelle counter, maar die kwam er in de eerste helft nauwelijks uit. De grootste kans kwam er net na het halfuur en was voor Yaremchuk, maar Roef stond pal en redde zijn kopbal. 0-0 bij de rust.

Na de pauze kwam Gent opnieuw opzetten met kansen voor Simon, Bronn en de grootste voor Milicevic, maar de wilde er niet in. Ook al de overkant was dat het geval, want Seck liet dé kans op 0-1 liggen. Het kwam hem heel duur te staan, want aan de overkant maakte Kalu een dik kwartier voor het einde toch nog 1-0. Toen hij de score even later verdubbelde was het helemaal over voor Waasland-Beveren. Camacho kreeg in de slotfase nog rood.

Gent staat er nog altijd slecht voor met 9 op 30, maar kan stilaan wel weer naar boven kijken. Waasland-Beveren heeft nog altijd drie punten meer.