Nieuwe klap voor Racing Genk, alweer geen zege in eigen huis

Nieuwe klap voor Racing Genk, alweer geen zege in eigen huis

14-10-2017 21:45
1

Racing Genk heeft opnieuw een lastige avond gehad, deze keer thuis tegen Moeskroen. Genk speelde goed, maar was niet efficiënt. Het bleef steken op een gelijkspel.

In de openingsfase zagen we een stevig potje eenrichtingsvoetbal. Racing Genk stormde naar voor, Moeskroen kon niet één degelijke aanval in mekaar boksen. Samatta trapte de eerste kans over en even later kon Ingvartsen niet profiteren van een blunder van Bailly. Pozuelo kon net voor het halfuur de openingstreffer maken, maar werd onterecht afgevlagd.

Bij de eerste kans voor Moeskroen was het meteen bingo. Club Brugge-huurling Rotariu kreeg te veel ruimte en draaide hem enig mooi in de hoek. Doelman Vukovic had geen schijn van kans. Op een diefje kon Moeskroen gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Karige beloning
Ook in de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Genk bleef op de deur beuken, maar de bal wilde er niet in. Pas in het slotkwartier moest Moeskroen een goal incasseren. Ingvartsen miste eerst een mooie kans, maar maakte dat even later goed. De gelijkmaker zorgde voor frisse moed bij Genk, maar een driepunter zat er niet meer in.

Aan één punt heeft Racing Genk weinig, het blijft nu achter met een 11 op 30. Moeskroen mag niet klagen met 18 op 30, veel meer dan verhoopt dus.