Dortmund na 41 ongeslagen thuisduels onderuit in spectaculaire topper

14-10-2017 20:40

De eerste competitienederlaag is een feit voor Borussia Dortmund. De topper tegen RB Leipzig werd in eigen huis met 2-3 verloren.

De fans van Dortmund hadden waarschijnlijk een ander einde verwacht, omdat Pierre-Emerick Aubameyang al na vier minuten voor de 1-0 zorgde. De voorsprong stond niet heel lang op het scorebord, want zes minuten later maakte Marcel Sabitzer er alweer 1-1. Nadat Leipzig simpel op 1-2 was gekomen, begonnen de problemen zich op te stapelen voor Dortmund-trainer Peter Bosz.

Bosz had niets aan de tactische wijziging die hij in de rust deed, want twee minuten na de pauze kreeg Sokratis Papastathopoulos een rode kaart nadat hij zijn directe tegenstander in het strafschopgebied neerhaalde. De daaropvolgende penalty werd door Leipzig benut. Vanaf dat moment was het do-or-die voor Dortmund, dat mede door een rode kaart bij de gasten weer helemaal terug in de wedstrijd kwam. Ook de Duitse grootmacht kreeg een strafschop, die binnengeschoten werd door Aubameyang: 2-3.

Dortmund zette daarna alles op de aanval, maar gescoord werd er niet meer. Ook niet in de blessuretijd, toen Aubameyang en Andriy Yarmolenko twee grote kansen om zeep hielpen. Daardoor is de achterstand op nummer twee Bayern München nog slechts twee punten. Bayern won zaterdag met 5-0 van SC Freiburg.