'Bayern knapt af op Rodriguez en wil miljoenenboete betalen aan Real Madrid'

'Bayern knapt af op Rodriguez en wil miljoenenboete betalen aan Real Madrid'

14-10-2017 20:11

Het huwelijk tussen Bayern München en James Rodriguez dreigt uit te monden in een fiasco. Volgens Duitse media wil de regerend Bundesliga-kampioen de huurovereenkomst met Real Madrid vroegtijdig beëindigen. Dat kost Bayern miljoenen, maar die kostenpost neemt de club op de koop toe. 

Afgelopen zomer kwamen Der Rekordmeister en De Koninklijke een huurdeal van twee seizoenen overeen. De inmiddels ontslagen Carlo Ancelotti was een groot voorstander van de komst van de Colombiaanse linkspoot. In 2019 heeft Bayern een optie om James definitief in te lijven, voor ongeveer 35 miljoen euro.

Zover zal het echter niet komen, weet Welt. De clubleiding van Bayern is teleurgesteld in Rodriguez en Julian Nagelsmann, de TSG Hoffenheim-coach die getipt wordt om na dit seizoen aan de slag te gaan in de Allianz Arena, zou hebben laten doorschemeren dat ook hij niet op de international zit te wachten.

In juni 2018 heeft Bayern de mogelijkheid om Rodriguez vroegtijd terug te sturen naar Madrid. Dat kost de kampioen wel een boete van enkele miljoenen euro's.